De Ride for the Roses van Curaçao is uitgegroeid tot hét fondsenwervende sportieve evenement van het jaar. De organisatie heeft afgelopen zondag weer een bijzonder geslaagde Walk, Ride & Swim neergezet, aangevuld met de Spinergy. Maar liefst 8.000 personen deden aan een of meer activiteiten mee. Dat is ruim 5 op de 100 inwoners van Curaçao. Het was de tiende editie van de Ride. In januari 2005 startten 273 fietsers in de stromende regen voor een fietstocht van 45 kilometer over het eiland, gevolgd door een warme ontvangst met een roos en een podiumprogramma met een lach en een traan; de Ride for the Roses was geboren. Complimenten voor de organisatie en alle supporters, vrijwilligers, sponsoren, Mambo, politiekorps, Rode Kruis, fotografen en media. Curaçao laat zich op zo’n dag van haar beste kant zien. Positief, trots en allen één. En bovenal allemaal voor het goede doel: geld ophalen voor de strijd die Stichting Prinses Wilhelmina Fonds voert tegen kanker. Deelnemers doen mee met in gedachten en op hun T-shirt een specifieke bekende of geliefde die aan kanker lijdt of al zelfs is bezweken aan deze meedogenloze ziekte - bijna iedereen kent wel iemand - maar ook meer in het algemeen meedoen, kan. De Ride is na tien jaar niet meer weg te denken. De organisatie is zich er terecht van bewust dat er telkens iets nieuws bij moet. Zo werd de Uphill Challenge bij Fort Nassau geïntroduceerd. En in verband met het jubileum werd door atleet Cuevas ook de Christoffelberg tien keer achter elkaar beklommen. Er is de veiling. De filmavond. De Youth Awareness. Kortom, aan inzet en creativiteit ontbreekt het niet bij bestuur en ruim 220 medewerkers die voor niets de handen uit de mouwen steken. Reden genoeg voor menigeen om zich af te vragen waarom zo veel positivisme het niet kan winnen van het negativisme dat vaak door slechts een handjevol over de maatschappij wordt uitgestrooid en daarmee de agenda bepaalt. Gelijk hebben ze. Door de vaak buitensporige manier van optreden, hun dreigende taal en het constant spelen op de man in plaats van op de bal, krijgen sommigen in de gemeenschap buitenproportioneel veel (negatieve) aandacht. Daar zijn de media mede debet aan. Het is goed een betere balans te vinden en meer publiciteit te geven aan de vele, vaak onzichtbare, lieden die graag een handje helpen en er nog plezier in hebben ook. De Ride heeft na tien jaar een vaste plek veroverd. Onder man en vrouw, jong en oud, mensen met alle soorten achtergronden, sportief en ondernemend. Maar vooral onder positief Curaçao. Petje af.

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).