In plaats dat ex-premier Schotte (MFK) zich alsnog publiekelijk distantieert van zijn bijzondere connectie met casinobaas Corallo, verweert hij zich met een faxbericht van augustus 2011 waarin de Italiaanse autoriteiten stellen in hun dossiers niets te hebben over de Italiaan die later de Nederlandse nationaliteit kreeg. Dit <I>lijkt<I> haaks te staan op een eerdere mededeling vanuit Rome, namelijk van mei 2011 dat Corallo weliswaar geen strafblad heeft, maar volgens Italiaanse politie en Italiaanse inlichtingendienst Corallo in de internationale drugshandel zit, vanuit zijn toeristische zenuwcentrum op Sint Maarten doet aan witwassen en een belangrijk persoon betreft van de Siciliaanse maffia. Minister Spies merkt daarom ook enkel droog op dat de fax ‘een andere strekking had’ dan de eerdere brief. Wat de Nederlandse bewindsvrouw óók constateert, is dat Schotte Corallo uiteindelijk toch niet heeft voorgedragen voor de specifieke benoeming die de toenmalige premier in gedachte had. De MFK-politicus heeft dus tijdig eieren voor zijn geld gekozen. Gelukkig maar. Want Curaçao zou niet in verband willen worden gebracht met een persoon die bepaald geen onbevlekt blazoen heeft. Dat zouden Schotte en de MFK zelf ook niet moeten willen. Intussen is algemeen bekend - en bevestigd door Corallo’s batterij aan advocaten - dat hij wordt gezocht door de internationale politie Interpol. Schotte kan dan wel uithalen richting Nederland, zijn politieke tegenstanders en de media, hij onderhoudt een speciale band met een zeer machtig persoon met een discutabele reputatie. En niemand anders dan Schotte is er voor verantwoordelijk dat Curaçao nu wereldwijd te boek staat als een land waarvan de regering overwoog in zee te gaan met een man die al jarenlang in verband wordt gebracht met criminele activiteiten en met de maffia in Sicilië. Als Schotte dan zo in Corallo gelooft, waarom dan niet direct transparant geweest? Zeker nadat het beruchte uitgelekte memorandum van oktober 2010 van de Veiligheidsdienst melding maakte van die relatie tussen Schotte en Corallo. Wat is de reden dat de MFK-leider niet wil zeggen om welke ‘prestigieuze en belangrijke institutionele functie’ het zou gaan, waarvoor hij zelfs bereid was achter de rug van het Koninkrijk om de Italianen trachten te bespelen? Welk algemeen voordeel en maatschappelijk belang zou er met de benoeming van Corallo zijn gediend? Vragen die Schotte zelf moet beantwoorden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).