Al het nieuws

Van onze redactie
New York - De aandelenbeurs op Wall Street is gisteren met verlies de handel uitgegaan. De stevige daling van de olieprijs leek de grote boosdoener. In het kielzog gingen ook olieconcerns en energiebedrijven onderuit. Fed-president Janet Yellen hintte in een toespraak op een eerste renteverhoging in de VS sinds 2006.
De leidende Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent lager op 17.729,68 punten. De brede S&P 500 zakte 1,1 procent, naar 2.079,51 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq sloot 0,6 procent lager op 5.123,22 punten.
De Fed kleurde de handelsdag. Naast de speech van Yellen werd ook het maandelijkse rapport over de staat van 's werelds grootste economie bekend. Die toonde de afgelopen maanden een ‘bescheiden groei’. Het rapport vormt de aanloop naar de volgende rentevergadering van de Fed later deze maand.
Yellen zei op haar beurt dat de Amerikaanse economie ‘nagenoeg hersteld’ is van de grote recessie en klaar is voor verdere groei en stevigere inflatie. Ze voegde daaraan toe dat er risico’s kleven aan het te lang wachten met het ‘normaliseren’ van het beleid. Marktkenners gaan ervan uit dat het belangrijkste rentetarief wordt verhoogd. De vraag is vooral hoeveel haast de Amerikaanse centrale bankiers daarna zullen maken met verdere renteverhogingen.
Olie- en energiebedrijven stonden als gevolg van de dalende olieprijs onder druk. De olievoorraden bleken onverwachts te zijn toegenomen. Onder meer Chevron (min 2,4 procent). ExxonMobil (min 2,9 procent) en Noble Energy (min 4,2 procent) deden een stap terug
Yahoo won krap 6 procent aan beurswaarde. Zakenkrant <I>The Wall Street Journal<I> meldde dat het internetbedrijf overweegt een koper te zoeken voor zijn eigen internetactiviteiten, die al jaren kampen met verslechterende financiële resultaten. Daarbij is het niet zeker of het bedrijf zijn belang in Alibaba (plus 1,2 procent) van de hand doet.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).