Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Meer dan 200 jongeren bezochten de open dag die het Horacio Oduber Hospital (HOH) deze maand organiseerde. Het doel van de open dag was om scholieren die nog niet weten wat hun vervolgopleiding wordt, te interesseren voor een studie in de gezondheidszorg.

ARUHOH1Cathleen Gomez-Hernandez, stagecoördinator bij de HOH Academy, laat weten dat tijdens de open dag medewerkers van diverse medische disciplines over hun werk vertelden. De jonge bezoekers kregen demonstraties en mochten assisteren bij verschillende handelingen, zoals reanimaties en het aanleggen van gips. Ze kregen uitleg over het inbrengen van een infuus. Ook kregen ze een rondleiding bij een aantal afdelingen. Aan de rondleiding werkten de afdelingen Radiologie en Revalidatie en de operatiekamers mee.
Ook afdelingen zoals IT waren aanwezig. Zij gaven de jonge bezoekers inzicht in wat de taken van deze afdelingen zijn. Gomez-Hernandez bedankte aan het eind van de ochtend alle ouders die met hun kinderen waren meegekomen.
Gregory Croeze, lid van de raad van bestuur van het HOH, was bij de open dag aanwezig. Hij zei dat functies zoals dokter, specialist en verpleging bekend zijn bij het publiek. ,,Deze functies vertegenwoordigen slechts 50 procent van ons personeel. De andere helft van ons personeel werkt indirect in de zorg. Hun taken zijn echter net zo waardevol. We hebben in totaal zo’n 1.200 medewerkers.”
Croeze noemde ook de HOH Academy. Dit is een interne organisatie die cursusssen geeft aan medewerkers die zich willen specialiseren. Wie een basisverpleegkundige is, kan zich bijvoorbeeld specialiseren als verpleegkundige, dialyseverpleegkundige of endoscopieverpleegkundige.
Het bestuur bedankte het team van de HOH Academy voor het organiseren van een succesvolle open dag. ,,We hopen dat we een aantal bezoekers later terugzien als ze voor een opleiding in de zorg kiezen”, aldus Croeze.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.