Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Een groep van zo’n twaalf demonstranten heeft de officiële viering van de Dag van de Vlag en het Volkslied op het Plaza Betico Croes verstoord.

Vlag van arubaZe hadden borden bij zich en ‘kwamen heel dicht bij de genodigden’.
Korpschef Ramon Arnhem heeft dit maandagmiddag aan deze krant laten weten. ,,Demonstreren is een grondrecht, daar moeten we heel voorzichtig mee omgaan. Mensen mogen hun mening uiten.”
Arnhem was een van de genodigden en zag hoe de demonstratie begon. ,,De Dag van de Vlag en het Volkslied is een bijzondere dag en de ceremonie op het plein verloopt altijd rustig. Om die reden staan er ook geen barricades, dat is niet nodig. Dit keer echter werd de ceremonie bruut verstoord.”
Juist omdat er geen hekken staan, hadden de demonstranten vrij baan om dicht in de buurt van de genodigden te komen. Op de vraag van het Antilliaans Dagblad wie de demonstranten waren en wat hun boodschap was, zei de hoofdcommissaris dat hij op de borden teksten zag met ‘gierigheid’ en ‘samenleving’. Wie de groep of organisatie was, weet hij niet.
De korpschef vertelt dat hij opstond en naar de demonstranten liep, mede nadat hij dit verzoek van Cultuurminister Xiomara Maduro (MEP) kreeg. ,,Ik ben naar mijn collega’s gelopen om te zeggen dat ik zelf met de demonstranten in gesprek zou gaan. Daarna heb ik deze mensen aangesproken. Ze toonden begrip en beëindigden hun actie.” De demonstranten zijn daarna netjes achter de linten gaan staan, zoals iedereen die bij de ceremonie aanwezig was, aldus Arnhem.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.