Al het nieuws


Van onze correspondent
Oranjestad - Het Horacio Oduber Hospital (HOH) introduceert het programma ‘HOH Sun Shares’. Medewerkers krijgen de optie om zonnepanelen thuis te laten installeren.

ARUzonnepanelenHet ziekenhuis heeft een intern onderzoek gedaan om de interesse in zonnepanelen te peilen. De interesse bleek groots, aldus het HOH. Het beleidsteam van het ziekenhuis begon met het benaderen van diverse bedrijven die op Aruba zonnepanelen aanbieden. Ze kregen de kans om hun offerte te sturen. Het Arubaanse bedrijf B-Energy bleek de beste offerte te maken. Het bestuur van het HOH tekende het MoU (Memorandum of Understanding) met dit bedrijf en biedt medewerkers nu deze secundaire arbeidsvoorwaarden.
Het ziekenhuis stelt in een persbericht dat het een van de grootste werkgevers op het eiland is, met zo’n 1.100 medewerkers. ,,We richten ons op de zorg voor patiënten en klanten, maar we willen ook voor ons personeel en voor het milieu zorgen. Met deze stap doen we dat.” Ziekenhuispersoneel is in staat om voordelig zonnepanelen aan te schaffen via het programma HOH Sun Shares.
Het bestuur van het HOH wil met deze stap een voorbeeld geven aan andere werkgevers. In het MoU zijn afspraken gemaakt over de prijs en de rente als de zonnepanelen moeten worden gefinancierd. Het programma HOH Sun Shares helpt medewerkers om thuis energie te besparen, hun elektriciteitsrekening te verminderen en positief bij te dragen aan het milieu. Zonnepanelen verhogen ook de waarde van het huis, merkt het ziekenhuis op.
Nu het MoU bekend is gemaakt, gaat het HOH samen met B-Energy informatiesessies organiseren. Die zullen deze maand plaatsvinden. Medewerkers horen tijdens die sessie wat het programma precies inhoudt voor hen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.