Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Vertegenwoordigers van 28 landen zijn deze week op Aruba om deel te nemen aan de Cartagena Conventie. De bijeenkomst vindt plaats in het Renaissance Wind Creek Hotel en is dinsdag begonnen.

F14 ARUOP Cartagena 1Minister Ursell Arends (Raiz) van Natuur opende de conferentie. Hij gaf op de openingsdag een toespraak. De Cartagena Convention is een internationaal verdrag dat als doel heeft om het marine leven en de kusten in de Caribische regio te beschermen. Het verdrag is in 1983 aangenomen in Cartagena de Indias, Colombia. Het verdrag valt onder de verantwoordelijkheid van de United Nations Environment Programme (Unep).

Het belangrijkste doel van de Cartagena Convention is om vervuiling van het marine leven te verminderen, onder controle te houden en te voorkomen. Tegelijkertijd proberen de aangesloten landen tot duurzame ontwikkeling te komen op basis van beleid dat gebruik maakt van natuurlijke bronnen.

De COP is de entiteit die de Cartagena Convention leidt. De groep komt periodiek samen om te bespreken wat er geïmplementeerd is, om beslissingen te nemen zodat de COP verder kan blijven functioneren en om maatregelen te nemen als er milieuproblemen in de regio zijn. De Cartagena Convention omvat een groot geografisch gebied. 28 landen zijn bij de Cartagena Convention aangesloten en hun territoriale wateren vallen in het verdrag. Het gebied strekt zich uit van de Golf van Mexico tot aan de Atlantische Oceaan.
Tijdens de conventie worden diverse protocollen besproken. Een bekend protocol is het Specially Protected Areas and Wildlife (Spaw Protocol), dat zich richt op het beheren en behouden van beschermde gebieden. De deelnemende landen hebben via deze conventie een platform om hun krachten te bundelen. De conferentie is essentieel voor de samenwerking tussen de Caribische landen, om de doelen van de Cartagena Convention te halen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.