Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
New York/Willemstad - Op Curaçao werd met spanning uitgekeken naar het officiële debuut van Didi Gregorius bij de New York Yankees.


Het werd gisteren een teleurstellende 6-1 nederlaag op eigen veld tegen de Toronto Blue Jays. De meest bekende honkbalclub ter wereld had de op Curaçao opgegroeide Gregorius binnengehaald als opvolger voor publiekslieveling Derek Jeter, die vorig seizoen zijn carrière beëindigde. De Antilliaan speelde een weinig opvallende wedstrijd. Hij maakte in de verdediging geen fouten, maar kon zich ook niet onderscheiden met spectaculaire acties.

 

In de slagvolgorde was Gregorius ingedeeld als laatste slagman, een teken dat van zijn slagprestaties niet al te veel wordt verwacht. Nog voor hij aan slag kwam stonden de Yankees al met 5-0 achter. Twee keer raakte Gregorius wel de bal, maar ging hij uit op een vangbal. In de achtste inning kwam de shortstop wel op de honken. Hij kreeg een vrije loop nadat hij bij een pitch werd geraakt door de bal. Bij een poging het derde honk te stelen werd Gregorius alsnog uitgetikt. Op dat moment stond de eindstand 6-1 in het voordeel van Toronto al op de borden.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).