In het recent gepubliceerde lijstje voor wegwerkzaamheden werd onder andere de Cas Coraweg genoemd. Het zou goed zijn wanneer er bij de aansluiting op de weg naar Santa Catharina ook een rotonde wordt geconstrueerd. Dit was altijd al een knelpunt in verband met de verkeerslichten Seru Loraweg - Santa Catharinaweg. De komst van de Mangusa Hypermarkt geeft ook meer verkeersaanbod.
Verder is het wachten nog steeds op de nieuw te maken rotonde Santa Rosaweg - Seru Loraweg - Weg naar Santa Catharina. Het Curoil-station is al geruime tijd buiten bedrijf, dus dit object is geen belemmering meer.
De twee vorenvermelde rotondes moeten in samenhang worden beschouwd. Belangrijk is dat het verkeer op deze knooppunten kan doorstromen zonder dat ander verkeer de rijbanen blokkeert omdat zij linksaf willen. Dit betekent dus dat het verkeer uit de belendende percelen alleen nog rechtsaf de rijbaan op mag rijden en vervolgens eerst rechtuit een rotonde moet oprijden en deze rotonde moet volgen om zo vervolgens met de verkeersstroom mee de juiste richting te kiezen.
Bijgaande tekening geeft weer hoe genoemde oplossingen er zouden kunnen uitzien.
O ja, ook graag nog een fonteintje op de grootste rotonde.

Frits Pel
Weg & waterbouwkundige,
Curaçao

ingezonden


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).