De laatste dagen is de problematiek rond de ontwikkeling van Oostpunt weer naar boven gekomen ondanks alle rechtzaken die het gouvernement verloren heeft en wij nou tientallen miljoenen aan de familie Maal moeten betalen vanwege de zogenaamde EOP en de milieuactivistengroepen die opeens de koralen, de hagedissen, leguanen en bolcactussen op Oostpunt willen beschermen en aan de andere kant even verder bij Jan Thiel dezelfde koralen en onderwaterpark verkracht worden door projectontwikkelaars.
Jan Thiel is volgebouwd, Caracasbaai is volgebouwd en het Spaanse Water is een grote gifbak omdat alles daarin geloosd wordt.
De hotels aan de zuidkust die kunstmatige stranden hebben aangelegd hebben ervoor gezorgd dat de koralen beneden de stroming van het hotel allemaal dood zijn gegaan door het fijne zand wat erop is gaan liggen tijdens de aanleg van deze stranden. Waar bleven de milieugroepen? Waar bleef het gouvernement? Waar bleven de rechtzaken?
De grootste vervuiler op Curaçao de Isla draait al die jaren door zonder een kik gehoord te hebben van die milieugroepen raar toch?
Jaren geleden begon meneer Raspoort met Club Seru Coral en hij heeft met zijn eigen vermogen daar een bungalowpark neergezet wat tot vandaag de dag goed draait.
Meneer Raspoort wilde toentertijd een tweede project beginnen met 600 vakantiebungalows op Klein Sint Michiel en wilde het landhuis restaureren en als centraal punt in het hele project houden. Hij zou een kwekerij aanleggen voor 6.000 bomen die hij daar zou planten. Denk aan de financiële voordelen van zo'n project, werkgelegenheid, belasting, toerisme, uitstralingseffect zoals restaurants autoverhuur, airport tax noem maar op.
Waarom ging het niet door? Dezelfde EOP die ook het project van Maal zo tegen heeft gewerkt wat ons nog steeds miljoenen kost want we hebben hem nooit betaald.
En wat zie ik nou? Iemand gaat op hetzelfde Klein St. Michiel een project neerzetten en opeens hoor ik niks van de EOP of de leguanengilde of de bolcactuscowboys die de ene keer zeggen dat ze alles willen beschermen maar niet consequent zijn.
Nou is mijn vraag waarom toentertijd niet en nou opeens wel?
Waarom blijven al die activisten en milieugroeperingen opeens zo stil?
Ik blijf lachen op deze klip want we leren niet van onze fouten en telkens weer kost het ons handen vol geld want de mensen die de besluiten nemen worden nooit persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor hun domme beslissingen dus doen ze maar!

Arthur Donker,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).