‘Connectie met maffia’. Dit kopte uw krant van 9 oktober met aan het einde: ,,Corallo zou een zakenvriend zijn van Robbie dos Santos, de eigenaar van Robbies Lottery. Dos Santos is zelf verdachte in het Bientu-onderzoek, financier van de MFK, de partij van ex-premier Schotte, en broer van ex-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin en Amparo dos Santos, die in verschillende Raden van Commissarissen zit voor Pueblo Soberano.”
Ik ben uiteraard zeer benieuwd wat Wiels publiekelijk hierop te zeggen heeft want dit is me nogal wat allemaal zeg, dit stinkt naar de bekende beerput.
Dan viel mij nog iets op in dezelfde editie: ‘SG van Rijn met vakantie’. Nu rol ik werkelijk van mijn stoel. Van Rijn is toch de ‘driving force’ achter Schotte geweest, die vaak slecht in elkaar geflanste Engelse brieven produceerde (er gingen zelf geruchten dat onder haar leiding Fòrti ‘Pyongyang’ werd genoemd) en het kan niet anders dan dat mevrouw volledig op de hoogte moet zijn geweest van het verzenden van de brief over Corallo aan de Italiaanse regering.
Eigenlijk is het dus niet geheel onmogelijk dat zij als souffleur van Schotte het epistel in elkaar heeft geflanst. Something fishy here.
Voor zover nog niet gebeurd is het is het zaak de handel en wandel van Stella van Rijn van de afgelopen twee jaar, en wellicht ervoor, tegen een hele grote lamp te houden. Wij, de bevolking, hebben hier recht op. En, laten we nou wel de zaken eerlijk benoemen, dat deze SG geheel onafhankelijk van een politieke partij zou zijn is in haar geval natuurlijk de grootste onzin, omdat zij zonder Schotte’s voorkeur niet op Algemene Zaken zou hebben gezeten. Er zijn uiteindelijk wel mensen om minder ontslagen de afgelopen twee jaar. Incompetentie zou hier het motto moeten zijn.
Ook hier zou het Wiels sieren zich hierover publiekelijk uit te laten in plaats van iedereen tegen elkaar op te hitsen en ongefundeerde haat te zaaien. ‘Haatzaaien’ (art. 137d Sr) wetboek van strafrecht.
J. Martina, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).