In het <I>Antilliaans Dagblad<I> van vrijdag 23 december 2011 las ik een artikel onder de kop ‘Buren Boca Gentil voor rechter’, waarin middels een kort geding de eiseres in het ongelijk werd gesteld.
Ik heb het vanaf 2009 tot heden meegemaakt dat mijn aanstaande buurvrouw het huis naast mij kocht en het hele huis renoveerde (heb ik uiteraard niets mee te maken) maar ook een nieuwbouw op mijn scheidingsmuur ging bouwen. Toen ik dit merkte heb ik direct gereclameerd en DROV erbij gehaald daar ik, aan het soort bouwen te zien, vermoedde dat het hier niet alleen een illegale bouw betrof maar men zich ook niet aan de bouwregels hield. Ik liet DROV opdraven en die bevestigde direct dat dit niet mocht en dat er geen vergunning voor was afgegeven.
De werklui die op dat moment daar waren werden weggestuurd. Groot was mijn verbazing dat er de volgende dag een andere werkploeg verscheen die rustig doorging met de bouw. En daar zit ik nu al twee jaar tegenaan te kijken want het gebouw is aan mijn zijde niet gepleisterd (blijkbaar een toegestane ongeschreven Curaçaose wet).
Ik heb van alles geprobeerd om het te laten afbreken maar noch DROV of een ieder die ik er al bijgehaald heb en het met me eens waren, hebben actie genomen om mijn wens te verwezenlijken. Nu het totale project bijna klaar is (want men woont er nog steeds niet) heeft de eigenares een vergunning aangevraagd voor de verbouw, aanbouw en nieuwbouw, inclusief dus voor het gebouw dat ik hierboven beschreef en waarvoor in eerste instantie geen vergunning was aangevraagd. En die vergunning werd door DROV alsnog gegeven.
Met andere woorden: als u bouwplannen heeft, voer ze uit en als alles klaar is vraagt u de vergunning (als dat nodig is) alsnog aan. Dat is mijn ervaring. Misschien moet er iets onder de tafel naar DROV om dit voor elkaar te krijgen of u moet een geldschieter zijn voor een of andere politieke partij (zoals in mijn voorbeeld) en dan lukt het u vast wel. Succes!

T.T., Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).