In uw krant lees ik de uitlatingen van Wiels ‘Laten de Nederlanders maar komen, de bodybags liggen klaar’ maar ook dat de ‘Duitser zich moet thuisvoelen’.
Accidit in puncto quod non speratur in anno.
Even verder blaat El Hakim: ‘Het gaat juist hartstikke goed met de economie. Hij vergeet erbij te vermelden, gemakshalve natuurlijk, dat het helemaal niet goed gaat met de economie, grote investeringen grotendeels uitblijven, dat de armoede dagelijks toeneemt vooral in gebieden als Banda’bou. Kinderen die niet naar school gaan, terwijl het een wettelijke verplichting is kinderen onderwijs te laten volgen, ook op Curaçao. De regering overtreedt hier de wet en zeker de internationale verdragen inzake de rechten van het kind en dan vooral artikel 27 Levensstandaard en 28 Onderwijs, omdat zij geen kleding, schoeisel hebben, moedertjes die de bus niet kunnen betalen, mensen verstoken zijn van gas, licht en water enz. Je zou denken dat Aqualectra verplicht moet worden om die gezinnen water (levensstandaard) en elektriciteit te leveren. Er wordt namelijk te veel verspild, gesprongen waterleidingen, straatlantaarns die dagelijks aanblijven en uiteraard een minister die illegaal water aftapte. Kinderen die daardoor niet voldoende te eten hebben en uiteraard helemaal niets gezonds binnenkrijgen. Waar heeft de MAN het over en waar blijven bijvoorbeeld de huisbezoeken van de Statenleden. We hebben het over ons Curaçao en niet een derdewereldland dat naar de knoppen gaat dankzij deze regering, deze mensen die slechts het vullen van hun eigen zakken als prioriteit hebben.
We hebben het over meer dan 80 makelaars die allemaal uit dezelfde vijver vissen, we hebben het over huizen die jaren te koop staan, we hebben het over verhuisbedrijven die merken dat er mensen weggaan en er steeds minder mensen zich hier vestigen.
Kijk als El Hakim een beetje eerlijk is meldt hij dat in de krant in plaats van onzin te verkopen die het wellicht onder zijn eigen groepering en die van deze regering goed doet, maar onder intelligente Curaçaoënaars slechts een schamele lach tevoorschijn tovert.
Willy Johnson,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).