Het is toe te juichen dat Air Berlin is overgehaald hier naar toe te komen met Duitse toeristen om hun vakantie op ons eiland door te brengen. Maar dit kan wel eens minder wenselijke gevolgen met zich meebrengen. Waarom?
De Duitse toerist is over het algemeen zeer veeleisend op het gebied van hygiëne, properheid en algehele ‘ordelijkheid’. En het is spijtig te moeten vaststellen dat ons eiland (nog) niet aan deze hoge en kritische eisen voldoet. Net zoals de Nederlander, is de Duitse toerist erg ondernemend en zal hij alles willen bezichtigen om zoveel mogelijk profijt te hebben van zijn verblijf. Dit betekent dat hij ook alles zal zien waar wij ons ook aan ergeren, maar waar we, klaarblijkelijk, aan gewend zijn geraakt, zoals: slecht onderhouden afwatering vol troep, slecht onderhouden wegen met zeer veel zwerfvuil, achtergelaten troep na het opleveren van een werkopdracht, opeenhoping van afval op diverse plaatsen, slecht onderhouden historische monumentale panden in de binnenstad.
Laten we hopen dat zowel Selikor als de burger met verantwoordelijkheidsgevoel en hart voor ons eiland, hun uiterste best zal doen om ons eiland op te ruimen en netjes te houden en ordelijk en aangenaam te presenteren aan de kritische blik van de veeleisende toerist.

Jopi Hart, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).