De Staten van Curaçao hebben - een dag nadat minister-president Gerrit Schotte (MFK) in de Rijksministerraad een verzoek heeft ingediend voor een onafhankelijk onderzoek door Nederland in samenwerking met de Algemene Rekenkamer van Curaçao - unaniem een motie aangenomen dat dit onderzoek uitsluitend door de Rekenkamer gedaan moet worden. De overeenkomst tussen premier Schotte en minister Piet Hein Donner is ‘een waardeloos stuk papier’, aldus ‘Pastechiman’ Helmin Wiels. Nederland mag zich niet bemoeien met de interne aangelegenheden van Curaçao.
Nu ben ik maar een dom burgertje, maar we hebben het toch over de Centrale Bank van Curaçao én Sint Maarten? Welk recht heeft de Staten dan om te beslissen wat er moet gebeuren met een bank die mede-eigendom is van Sint Maarten? Wie geeft de Staten het recht om een verzoek te negeren van Sint Maarten aan de Rijksministerraad (Nederland) om namens hen c.q. hun belang te beschermen en onderzoek te doen bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten? Is het niet de Staten van Curaçao die zich met deze motie macht toe-eigent die het niet bezit?
E. van Cappelle, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).