Plasa Jojo Correa wordt momenteel compleet vernieuwd en wordt geadopteerd door de MCB. De verbinding tussen Punda met de gratis parkeerplaats aan het Waaigat wordt binnenkort verbeterd voor voetgangers met de plaatsing van een nieuwe brug. Ook wordt nagedacht om enkele straten te heropenen, zodat Punda toegankelijker wordt voor gemotoriseerd verkeer. Kortom, onze binnenstad zit in een stroomversnelling wat betreft ontwikkeling.
Dit was een aantal jaar geleden wel anders; de straten lagen bijna continu open vanwege de nodige vernieuwing van het rioleringssysteem. Afronding van dit project vormde de basis van de huidige ontwikkeling; straten zoals de Breedestraat, Hanchi Snoa en de Kuiperstraat zijn met nieuwe zitbanken en betegeling vernieuwd volgens het ‘shared street’ model. Punda is ook mooier geworden van de oleanders en bloeiende palmbomen bij de entree van Punda en de bomen in de winkelstraten. Veel gebouwen zijn recentelijk onderhouden en opnieuw geverfd. Gevoel van veiligheid is verbeterd door de aanwezigheid van meer blauw op straat en cameratoezicht. Naast onze ‘Old Swinging Lady’ en de Handelskade zijn we ook al enkele jaren een trekpleister rijker door de ‘Dushi’- en ‘Curaçao’-tekens in het vernieuwde Wilhelminapark.
Ondanks het verbeterde imago moet er nog veel gebeuren om onze historische binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst staat, weer levendig en profijtelijk te maken. Stadsontwikkeling is nu eenmaal een ‘journey’ en voor Punda geldt dat niet anders. Naast de genoemde infrastructurele verbeteringen wordt ook aan de ontwikkeling van woonaanbod op de bovenverdiepingen en de juiste verhouding horeca en winkelaanbod gewerkt. Deze pijlers zijn beiden essentieel om een structurele en duurzame aanpak te realiseren. Met de juiste voorzieningen wordt het aantrekkelijker om Punda te bezoeken en om er te wonen en werken. Hiertoe zijn we al aardig op weg, gezien het recentelijk -door de Raad van Ministers - goedgekeurde Managementplan van Historisch Willemstad, het Strategisch Toeristisch Masterplan 2015-2020 waarin de binnenstadontwikkeling prominent wordt vermeld en de stimuleringsmaatregel die uitnodigt om te investeren in de panden van de binnenstad. Daarnaast begint de bouw van de tweede megapier binnenkort en wordt gekeken naar de mogelijkheden om een belastingvrije zone te introduceren.
Al met al is er een duidelijk momentum gaande voor onze binnenstad. Dit benadrukken we waar we kunnen, onder andere door de wekelijkse Punda Thursday Vibes te organiseren; voor bezoekers om te komen genieten, maar ook voor mogelijke investeerders om de potentie van onze binnenstad te zien. Het is een lange ‘journey’, maar met een sterke samenwerking en genoeg doorzettingsvermogen tussen alle actoren, kunnen we onze gezamenlijke wens van een bruisende binnenstad realiseren.
Raygen Zuiverloon, DMO Director,
Curaçao

ADBrief 800


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).