Eens waren alle volwassenen lieve baby’s; wat is er misgegaan bij een grote groep opgroeiende mensen? Met de komende verkiezingen in beeld, wil ik hierbij mijn levenservaring weergeven. In mijn lange levensperiode heb ik helaas maar één goede minister-president in Nederland meegemaakt, de heer dr. Willem Drees. Hij had de oude mentaliteit van de SDAP, waarbij het algemeen belang voorop stond. Hij was de grondlegger van de AOW.
Het huidige politieke systeem is een kwaadaardig gezwel in de samenleving. Na de verkiezingen wordt er via een coalitie een regering gevormd. Dit is in feite kiezersbedrog, omdat de partijen met de grootste aantallen kiezers beantwoorden aan de wens van de burgers. De ervaring heeft ons geleerd dat de meeste partijen het standpunt huldigen ‘veel beloven weinig geven, doet de gek in vreugde leven’. Tevens kunnen we constateren dat niet alle regeringsfunctionarissen voldoen aan de nodige kennis voor de functie. Bij het aantreden van de ministers wordt een eed afgelegd, als blijkt dat daar niet aan voldaan wordt, worden deze niet ter verantwoording geroepen. Vraag: heeft die eed geen waarde?
Als je in de burgermaatschappij solliciteert, worden daar eisen gesteld. In de politiek kan je met een lage opleiding zelfs minister-president worden. Persoonlijk zie ik de uitkomst van komende verkiezingen somber in. Over de hele wereld worden er kapitalen uitgetrokken voor gezondheidszorg, onder andere aids-, kankerbestrijding etc. Tegelijkertijd worden er kapitalen uitgetrokken voor het produceren van massavernietigingswapentuig. Hoe onwetend zijn wij?
Abraham ‘Bram’ Dubbelman,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).