In de dagbladen van 13 mei staat het. Minister Plasterk legt uit: ,,Voor het Cft is beschikbaarheid van een jaarrekening echter niet van belang bij het beoordelen van een aanvraag voor een lening.”
En: ,,Dat het financieel beheer verbeterd moet worden wil niet zeggen dat geen sprake is van deugdelijk beheer en dat de financiële informatie onbetrouwbaar is.”
Ik heb van mijn bank te horen gekregen dat ik geen lening krijg voor mijn bedrijf als ik geen jaarcijfers kan overleggen.
Ik heb op school geleerd dat als de jaarrekening is voorzien van een afkeurende verklaring, dat daarmee een negatief oordeel is gegeven bij de juistheid en getrouwheid van de cijfers (uitgaven en inkomsten).
Kan iemand mij uitleggen ?hoe het Cft voorkomt dat ik als burger van Curaçao straks weer in de (lands)problemen ben gekomen?
En, kan iemand mij vertellen hoe ik mijn lening kan laten toetsen bij het Cft?
Roy Samson,
Curaçao

ADletters logo


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).