Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het gaat niet meer alleen om de verschillende studies die gevolgd kunnen worden op Curaçao, in de regio, de Verenigde Staten, Canada of Nederland, maar steeds meer om de interactie tussen opleiding en bedrijfsleven. Daarom is de Studie- en Beroepenmarkt (SBM) op 11 en 12 november met een nieuwe opzet gekomen, waarbij deze interactie steeds meer tot uitdrukking komt.
,,Het belang van de participatie van bedrijven is onmiskenbaar groot. Door de deelname van bedrijven krijgt een bezoek aan de beurs voor de leerlingen extra waarde. Zij zien dan direct bij welke bedrijven zij kunnen werken na het afronden van een opleiding. Dit jaar wil de SBM de bouw van het nieuwe ziekenhuis, Hospital Nobo Otrobanda (HNO), op de beurs centraal stellen. De organisatie is daarom nog op zoek naar bedrijven die werken in de gezondheidszorg en naar bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van het ziekenhuis. Maar ook bedrijven uit andere sectoren, zoals het toerisme, kunnen zich nog aanmelden”, zo laat de organisatie weten.
Om leerlingen te inspireren en activeren, worden er dit jaar ook workshops georganiseerd en is er meer interactie mogelijk met de bedrijven. De verschillende opleidingsniveaus zijn verdeeld over de twee beursdagen. Op woensdag 11 november zijn de leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs (SBO), havo en vwo-4 welkom en op donderdag 12 november de leerlingen van het vsbo en vwo-5, aldus de organisatie. Er is gratis busvervoer geregeld om de leerlingen naar de beurs te brengen en weer terug naar school. Vanaf 18:00 uur is de beurs toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Om 19:00 uur wordt op beide beursdagen een ouderavond georganiseerd waar ouders worden ingelicht over wat het precies betekent als je kind gaat studeren.
Voor meer informatie over of deelname aan de Studie- en Beroepenmarkt 2015: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem een kijkje op de Facebook-pagina.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).