Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - In de periode van 4 tot 14 maart heeft de Inspectie van Onderwijs een bezoek gebracht aan de Scholengemeenschap Bonaire (SGB).

bonpositiefHet resultaat van de uitgevoerde evaluatie is volgens het management van de school positief, ‘waarbij de inspectie de koers die de SGB vaart om de kwaliteit van het onderwijs voortdurend te verbeteren, volmondig bevestigt’.
Een belangrijke pijler die door de inspectie wordt benadrukt is de nadrukkelijke focus op samenwerking, zowel binnen de scholengemeenschap als met externe partners, zo laat de school weten. Als enige scholengemeenschap op Bonaire neemt de SGB een cruciale positie in binnen de maatschappij. De inspectie noemt het volgens de school bemoedigend om te zien dat de kwaliteit van het onderwijs en de organisatie als geheel op een hoog niveau staan en continu in ontwikkeling zijn.
Verder wordt benadrukt dat de SGB zich actief inzet om nauwere banden te smeden en intensiever samen te werken, wat essentieel is voor de ondersteuning van de toekomst van Bonaire. Hierbij wordt niet alleen gefocust op de ontwikkeling van het onderwijs zelf, maar ook op de randvoorwaarden zoals huisvesting. ,,Opmerkelijk is de positieve sfeer en de hoge mate van betrokkenheid van het personeel bij de SGB, wat een gunstig effect heeft op het leerproces van de leerlingen en studenten. Het feit dat zij centraal staan in het streven naar voortdurende verbetering wordt door de Inspectie gewaardeerd”, aldus de SGB.
Met het persbericht van gisteren wil het management de gezamenlijke inspanningen van de SGB om de educatieve horizon van Bonaire te verbreden en te versterken onderstrepen. ,,Als scholengemeenschap blijven wij vastbesloten om onze rol als hoeder van kwalitatief hoogstaand onderwijs te vervullen en zo bij te dragen aan een florerende toekomst voor ons eiland. Wij geloven in de kracht van het onderwijs. Inspireer samen met ons de toekomst van Bonaire.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.