Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk/Willemstad - Een team van Defensie is deze week op Bonaire om de politie te helpen bij het onderzoek in de zaak Drum.

Dat bevestigt woordvoerder Maartje van der Maas desgevraagd. ,,Er is deze week een militaire oefening op Bonaire en de politie heeft gevraagd om tegelijk ondersteuning te bieden in het onderzoek.”
Ook het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt dat het schip De Pelikaan, dat uit Curaçao is overgekomen, helpt bij het onderzoek naar de gewelddadige overval waarbij vorige maand politieagent Ferry Bakx om het leven kwam.
Inmiddels zijn er zes verdachten opgepakt, maar het OM is nog op zoek naar een zevende verdachte ‘op basis van de op dit moment beschikbare onderzoeksresultaten’. De bevolking wordt gevraagd uit te kijken naar deze man en zo mogelijk zijn verblijfplaats te melden. Het gaat om een Venezolaanse man met kort zwart haar, ongeveer 1,75 meter lang. Hij wordt vermoedelijk Kike genoemd, is ongeveer 25 tot 30 jaar oud, heeft een slank postuur en een lichte getinte huidskleur. Opvallend kenmerk van de man is een tatoeage ‘Iverson’ of ‘Anderson’ of ‘Jaiveyson’, vermoedelijk op de armen, en mogelijk ook op de borst.
Het OM benadrukt de man niet zelf te benaderen, maar de politie te bellen met gegevens over zijn verblijfplaats. Ook wordt benadrukt dat het strafbaar is om een dader van een strafbaar feit te verbergen of behulpzaam te zijn bij het ontkomen aan politie en justitie.
De uitgeloofde beloning van 10.000 dollar voor de gouden tip is nog steeds beschikbaar. De hoogte van de beloning is afhankelijk van de bijdrage van de tip voor het onderzoek. Voor het onderzoek Drum is een speciale tiplijn geopend: 7955746. De algemene tiplijn is 7177251.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.