Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Minister Otmar Oduber van Toerisme, Transport, Primaire Sector en Cultuur heeft een ontmoeting gehad met mensen van de University of the District of Columbia (UDC). Het gaat om de verdere ontwikkeling van de primaire sector op Aruba.
Een factor die de ontwikkeling van de tuinbouw in de weg staat is het gebrek aan water. Ongeveer anderhalf jaar geleden werd een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend door Aruba en UDC. Bij UDC worden allerlei projecten ontwikkeld die Aruba kunnen helpen aan water voor de boeren. Eind vorig jaar bezocht een Arubaanse delegatie onder leiding van de directeur van Santa Rosa, Nathalie Maduro, Washington D.C. en woonde daar informatieve sessies bij over de ontwikkelingen in de primaire sector.
Minister Oduber kreeg vooral de resultaten te zien van de verschillende technieken, waarvan ook enkele gericht op het kweken van groente voor eigen gebruik. Op zijn beurt vertelde hij over de plannen om de primaire sector op Aruba vrij te stellen van winstbelasting. Aan de UDC vroeg Oduber om tips om jongeren te interesseren in een carrière in de primaire sector.
Binnenkort reist minister-president Mike Eman naar Washington. Op zijn agenda staat het onderzoeken of het mogelijk is om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten tussen die stad en Aruba. Voor het zover is, komt eerst een delegatie uit Washington naar Aruba om te zien hoe hier gewerkt wordt.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).