Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose jeugdhonkbalselectie is zaterdag in South Carolina wereldkampioen geworden in de Senior League. Het Curaçaose team won de finale met 7-2 van de Amerikaanse honkballers van het team East.

jeugdhonkballersDe wedstrijd werd live uitgezonden door de Amerikaanse sportzender ESPN. Het is voor de tweede keer dat Curaçao de Senior League World Series wint, de eerste keer was zestien jaar geleden. Het toernooi voor kinderen van 13 tot 16 jaar in South Carolina is elk jaar en een van de negen toernooien van Little League International. Twaalf teams in twee poules strijden eerst om het kampioenschap van de Verenigde Staten (Central, East, Southeast, West, Southwest en Host) en van de internationale regio’s (Azië/Pacific, Australië, Canada, Caribbean, Europa/Afrika en Latijns-Amerika).
De Curaçaose selectie van Liga Pariba vertegenwoordigde de Caribische regio. Zaterdagochtend werden de Curaçaose jongens kampioen in de internationale divisie door de poulefinale van Italië te winnen met 9-5. Volgens www.sport.cw scoorde Curaçao al in de tweede inning negen punten, terwijl het Italiaanse team pas in de vierde slagbeurt het eerste punt binnenhaalde. De website noemt Rajeev Klaber en Beyonce Paulina als uitblinkers die een punt binnenhaalden met elk twee honkslagen in drie beurten. Na de kampioenstitel in de internationale divisie sleepte Curaçao diezelfde avond de wereldtitel in de wacht door in de finale de winnaar van de Amerikaanse poule te verslaan met 7-2.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.