Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het terrein is schoongemaakt en vandaag zou officieel worden begonnen met de bouwwerkzaamheden. Maar het startsein van de bouw van de paardenrenbaan bij Brievengat is twee weken uitgesteld. Het wachten is op de laatste vergunningen.

Paardenrenbaan BrievengatDat zegt Stanley Ignacio desgevraagd. Het zou gaan om twee buffers aan de rand van het terrein die in het project zijn opgenomen en die in het Eilandelijk Ontwikkelingsplan zijn aangemerkt als groengebied. Volgens Ignacio ligt de aanvraag al een jaar bij de dienst Ruimtelijke Ordening en Planning (ROP, voorheen DROV) dat valt onder het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP). Ignacio: ,,Een week geleden heb ik secretaris-generaal Dwigno Puriel gesproken en die wacht nog steeds op advies van ROP.” Pas als alle juridische zaken zijn geregeld, kan de aannemer aan de slag. Ignacio: ,,Eerst moet alles in orde zijn. We willen geen problemen.”

Belangrijkste investeerder in de paardenrenbaan is Michael Monte, die namens Coral Games is belast met de uitvoering van het project. Monte zei in mei dit jaar, in gesprek met het Antilliaans Dagblad, zelf tien miljoen gulden te investeren en dat de overige acht miljoen moest worden opgebracht door Amerikaanse investeerders. De Memorandum of Understanding die destijds door Coral Games-directeur Johan Martina en minister van Financiën Kenneth Gijsbertha (MAN) werd ondertekend, noemde Monte ‘een belangrijk signaal dat het project wordt voortgezet’.

Van de overheid wordt een bijdrage gevraagd van 1,6 miljoen gulden voor het opleiden en trainen van 200 tot 500 medewerkers, waaronder lokale verzorgers en trainers van de paarden. Ignacio zegt dat de organisatie daarover nieuwe afspraken moet maken met de huidige minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid & Welzijn, Hensley Koeiman (MAN). Coral Games verwacht tachtig procent van de dagelijkse kosten te kunnen dekken met de opbrengsten van betalingen door de eigenaren van de 300 paarden voor het gebruik van de stallen, het laboratorium en de verzorging van de dieren. Daarnaast verdient de organisatie geld met het wedden op paardenraces, niet alleen op Curaçao, maar ook in het buitenland. De renbaan zal via een satellietsignaal verbonden zijn met duizenden goklocaties.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.