Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In het kader van het lopende onderzoek in de zaak Helfrichdorp heeft de politie nu een beroep gedaan op de gemeenschap.

politieIn deze zaak zijn op 8 april twee mensen in hun auto doodgeschoten. Van de daders is nog geen spoor te bekennen.

Op zondag 8 april vond om circa 23.34 uur een ongeluk plaats bij Helfrichdorp in de buurt van Sta. Cruz. Bij aankomst constateerde de politie dat de auto tegen een boom was geknald. De twee inzittenden waren overleden. De autoriteiten gingen ervan uit dat de chauffeur de macht over het stuur was verloren. De auto was tegen een verkeersbord aangereden, van de weg afgeraakt, tegen een lichtmast geknald en vervolgens tegen een boom. Bij nader onderzoek bleek dat de auto ook geperforeerd was door kogels en de bestuurder een schotwond had aan de linkerkant van zijn lichaam. In de buurt van de plek van het ongeluk heeft de politie hulzen gevonden. De chauffeur was de 45-jarige Michael Clement Mercera en de passagier Jurensly Isebio Martina (33). Beide mannen zijn afkomstig uit Curaçao. Enkele dagen na het ongeluk is op Hato een 33-jarige man R.A.H. aangehouden toen hij probeerde het eiland te verlaten. H. wordt verdacht van betrokkenheid in deze zaak.

De politie heeft nu een beroep gedaan op de gemeenschap om de zaak op te kunnen lossen. ,,Op de dag voor de moord was er vlak voor de schietpartij bij een minimarket in Sta. Cruz een discussie tussen het slachtoffer Mercera en enkele andere personen”, aldus de politie, die getuigen vraagt zich te melden en de autoriteiten van informatie te voorzien. Dit kan via het telefoonnummer 917 of de anonieme tiplijn 108.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.