Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bloedbank Curaçao is naarstig op zoek naar bloeddonoren. In dit kader wordt een dringend beroep gedaan op de Curaçaose gemeenschap om zich te registreren en bloed af te staan.

BloedbankMet de jaren is de voorraad bloed van de Bloedbank - die levert aan de ziekenhuizen op Curaçao, Bonaire en Sint Maarten - door verschillende factoren minder geworden. Ieder persoon die bloed afstaat, helpt daarmee het leven van drie anderen te redden. Uit elke bloedzak worden drie stoffen gehaald: bloedplasma, rode bloedcellen en bloedplaatjes. De rode bloedcellen helpen patiënten met bloedarmoede, plasma helpt bij leukemiepatiënten en bloedplaatjes wordt aan patiënten die aan bloedverlies en -stolling lijden, toegediend.

Om bloeddonor te worden, dienen belangstellenden zich eerst te registeren en daarna een medische controle te ondergaan. Wie de test goed doorstaat, mag donor worden. Om zoveel mogelijk nieuwe donoren te werven, organiseert de Bloedbank een zogeheten ‘donor drive’, waarbij Bloedbankpersoneel in de periode van 11 tot 15 juni 2018 tot 18.30 uur werkt om zoveel mogelijke potentiële donoren te helpen. Op 16 juni wordt vervolgens een open dag georganiseerd bij de Bloedbank aan de Pater Euwensweg waar bezoekers kennis kunnen maken met de organisatie.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.