Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het HIT-team van het Korps Politie Curaçao is een proces gestart tegen de eigenaar van ernstig verwaarloosde honden, schildpadden en vogels.

dierenleed1

De rechter-commissaris zal worden verzocht de eigenaar onbekwaam te laten verklaren, hetgeen inhoudt dat op het adres geen dieren meer mogen worden gehouden.
De politie kreeg gisteren een melding over een zwaar ondervoede hond. De hond, vel over been, en levensbedreigend uitgedroogd, zat aan de ketting op een erf nabij de Marnixschool. Foto’s van het dier werden op social media geplaatst, waarop vrijwilligers van Feed Friends Foundation en Rescue Paws Curaçao in actie kwamen. Na het uitvaardigen van de onbekwaamheidsverklaring zal elke zes maanden een controle volgen. Indien op het adres toch dieren worden aangetroffen, zullen die direct in beslag worden genomen.
Mirjan Seppenwolde van Rescue Paws Curaçao heeft samen met een andere bezorgde burger - na toestemming van de eigenaar - twee van de vier zwaar ondervoede honden meegenomen. ,,We zagen dat er nog veel meer dieren waren, onder meer vogels en schildpadden. Maar ik had maar een doel: die honden, die moesten daar zo snel mogelijk weg”, aldus Seppenwolde, die de dieren naar de dierenarts bracht. De dierenarts stelde vast, dat de honden zwaar ondervoed en uitgedroogd zijn, en dat beide karpattenziekte hebben: ze zaten onder de teken en vlooien. De twee honden zijn medisch behandeld en verblijven op een opvangadres.
Vandaag wordt naar opvang voor de andere dieren gezocht, zo kondigde Aniceta aan. ,,Nagevraagd wordt of de schildpadden naar de Curaçao Zoo kunnen. En dan moet er nog een oplossing worden gevonden voor de vogels.” Het is niet de eerste keer dat de eigenaar een proces-verbaal krijgt voor verwaarlozing en mishandeling van dieren, weet deze krant uit welingelichte bronnen. Ongeveer twee jaar geleden speelde dit ook al. Toen zijn er ook dieren in beslag genomen. Nu wordt de hoop gevestigd op een onbekwaamheidsverklaring zodat een dergelijke situatie zich niet meer kan voordoen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.