FeVan een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De officiële opening van de Koningsspelen vond gisteren op twee verschillende scholen plaats, namelijk de school Kolegio Chaya Willems te Steenrijk en daarna bij Skol Immanuel te Brievengat.

sportdag2

De dag begon met een ontbijt, gevolgd door het officiële gedeelte in aanwezigheid en met een welkomstwoord van gouverneur Lucille George-Wout. Dit jaar organiseert Nos Pais Television voor de zesde keer op rij de Koningsspelen op Curaçao. De organisatie stelt dat maar liefst ruim 17.000 kinderen van het funderend onderwijs op Curaçao meedoen aan deze Oranjesportdag. Het gaat bij de Koningsspelen in de eerste plaats om samen gezond bewegen en niet om de competitie. Sport en spel staan hierbij centraal. De organisatie wil met de Koningsspelen laten zien dat goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.De Koningsspelen zijn een initiatief van het nationaal comité dat belast was met de kroning van Willem Alexander in 2013. Vanaf dat jaar zijn traditiegetrouw de spelen georganiseerd op de laatste vrijdag vóór de verjaardag van de koning op 27 april, dat dit jaar op een vrijdag valt en waarop de scholen vrij zijn.De kinderen werd net als elk jaar een ontbijt aangeboden, en ook werden cadeautjes uitgedeeld van sponsoren zoals Reda Sosial, Refineria Isla, Curaçaose Wegenbouw Maatschappij, de Centrale Bank, Vertegenwoordiging van Nederland, Curoil, Curaçao Ports Authority, Refineria di Kòrsou, Nos Pais Television, Kooyman en Korpodeko.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.