Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Cura Doet heeft de afgelopen vijf jaar honderden organisaties op Curaçao geholpen. Hiervoor hebben duizenden vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Maar, er is nog steeds veel te doen, zo laat de organisatie weten. Daarom komt Cura Doet ook in 2018 weer in actie.


Cura Doet algemeen263 Sociaal-maatschappelijke organisaties, buurthuizen, sportclubs, ouderenclubs en scoutingverenigingen over het hele eiland hebben in totaal 307 projecten aangemeld op de website van Cura Doet en zoeken nu 5.500 vrijwilligers om een handje te komen helpen tijdens Cura Doet op 9 en 10 maart.
In 2014 werd de actie voor het eerst georganiseerd op Curaçao. Toen deden 2.600 mensen mee om 132 klussen te klaren. Het aantal projecten en het aantal vrijwilligers is in vijf jaar tijd dus verdubbeld. Met nog een maand te gaan voor de viering van de vijfde editie wordt er massaal een oproep gedaan aan eenieder om zich in te schrijven en samen met een groep een project te adopteren.
Vrijwilligers kunnen op de website alle klussen bezichtigen en zich inschrijven als individu of als groep. Zo heeft SGR Group/Fundashon Verriet hulp nodig bij het opzetten van een greenhouse en ook bij het opknappen van onder andere bergingshokken voor de bewoners. 54 Scholen, waaronder Kolegio Sur Herman Joseph, Amadornita College, A.E.Goilo School, zullen hun klaslokalen, schoolterreinen en muren verfraaien zodat kinderen met veel meer enthousiasme in een prettige omgeving kunnen leren.
,,Het zal een unieke gelegenheid zijn waar verschillende groepen mensen van alle leeftijden - collega’s, vriendengroepen, sportclubjes en families - bijeenkomen om iets voor elkaar te betekenen”, zo laat de organisatie weten. ,,Het samen komen en een ander een hand geven zijn bijzondere aspecten van de Cura Doet-dagen. Daarom is de slogan ook ‘Dun’un man, gan’un kurason’ (Geef een hand, win een hart). Vele handen maken licht werk. Samen geven we al vijf jaar lang organisaties het duwtje in de rug dat ze nodig hebben. Help ook mee, kom in actie tijdens Cura Doet 2018. Samen staan we sterk, samen maken we het verschil.”
www.curadoet.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.