Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Procureur-generaal (PG) Roger Bos heeft afgelopen week met alle diensthoofden, verenigd in het Integraal Afpakteam Curaçao, vergaderd.

 

afpakteam

De bijeenkomst van alle diensthoofden zal periodiek plaatsvinden om zo het werk van het Afpakteam Curaçao te volgen en waar nodig bij te sturen. Met de periodieke bijeenkomsten wordt de nauwe samenwerking tussen alle partijen getoond.
Het afpakteam geniet een goede interne communicatie en onderling vertrouwen waarbij het uitwisselen van gegevens belangrijk is. Ook de flexibiliteit en het ‘outside the box’-denken dragen bij aan het succes van het Afpakteam Curaçao. Dit is ook geconstateerd in het recente rapport van de Raad voor de Rechtshandhaving.
Aan de vergadering hebben onder anderen deelgenomen: Wilbert Geertruida, hoofd van het afpakteam; Mauricio Sambo van het Korps Politie Curaçao (KPC); Leslie Fredeman en Soraya Pols-Strick van Douane Curaçao; Alfonso Trona van de Belastingdienst Curaçao; Joseph van Solingen namens Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB); Hans Vroeg van de Koninklijke Marechaussee (KMar); Peter-Jan de Vin van Defensie en Johnny Cijntje namens Financial Intelligence Unit Curaçao (FIU Curaçao, voorheen MOT). Namens het Openbaar Ministerie (OM) waren aanwezig PG Roger Bos, officier van justitie Eva Bos en medewerkers Iris Suzanna en René Nuijten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.