Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een multidisciplinair team, bestaande uit personeel van Domeinbeheer, SBAB, ROP, het ministerie van Economische Ontwikkeling, de Milieudienst, Inspectie Volksgezondheid en het Korps Politie Curaçao stuitte gisteren in Rooi Santu op twee autokerkhoven en garages waar gestolen auto-onderdelen werden verkocht.

autohandelDat heeft de politie bekendgemaakt. Het team heeft een huiszoeking verricht bij twee adressen in Rooi Santu. Bij het eerste adres was er sprake van illegaal terreingebruik, illegale bouw, illegale verkoop van auto-onderdelen en illegale vuilnisdump. Bij dit adres stuitten de autoriteiten ook op een autokerkhof waar tientallen auto’s waren gedumpt. Hier is een werknemer aangehouden die niet over de nodige papieren beschikte om op het eiland te verblijven.
Bij het tweede adres, eveneens in Rooi Santu, werd een autogarage aangetroffen, alsook een garage waar auto’s van een spuitbeurt kunnen worden voorzien, een illegale vuilnisdump, een autokerkhof, illegale constructie en de verkoop van gestolen auto-onderdelen. Bij dit adres zijn twee mannen van Curaçaose afkomst, te weten F.R.N. (52) en R.N. (21) aangehouden. Zij worden ervan verdacht gestolen auto-onderdelen door te verkopen.
De verdachten zijn voorgeleid aan een hulpofficier van justitie en worden vastgehouden in afwachting van nader onderzoek in de zaak.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.