Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Er wordt momenteel met man en macht gewerkt om de plantages van Knip, Savonet en San Juan ook op de werelderfgoedlijst van Unesco te krijgen. Dat heeft minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning gisteren bekendgemaakt.

plantages1
Op 4 december wordt gevierd dat Curaçao reeds 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In dit kader worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder de Caribbean Conference of National Trusts and Preservation Societies, die van 16 tot en met 19 november plaatsvindt in het Renaissance Hotel. Ook de regering organiseert verschillende activiteiten omtrent de viering en zal op 19 en 20 november een programma organiseren met genodigden uit Nederland. De delegatie zal ook de plantages van Knip, Savonet en San Juan bezoeken, zo liet Jesus-Leito weten.
De minister vertelde gisteren over haar visie voor Punda en Otrobanda: ,,Een bruisende stad waar in 2025 meer mensen wonen en werken, met een mangrovegebied in Otrobanda voor recreatiemogelijkheden en volop cultuur, kunst en historie in Scharloo en Otrobanda. Een binnenstad waar je ook langs de kust in Pietermaai rustig kan wandelen.”
Hoewel Curaçao op de Werelderfgoedlijst staat, moeten de krachten steeds worden gebundeld om het verleden en de toekomst te combineren, zo liet de minister weten. ,,We moeten voor nieuwe gebouwen zorgen en tegelijkertijd de oude en vervallen panden zien te restaureren.” In dit kader had de ministerraad woensdag een ontmoeting met het districtenplatform Willemstad, dat onder andere bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting Monumentenzorg, DMO, Stichting District Pietermaai, Federashon Otrobanda en Stadsherstel. ,,Hierbij zijn alle aspecten naar voren gekomen waar rekening mee moet worden gehouden en is besproken dat er ook een coördinatiecentrum moet komen voor de binnenstad van waaruit alle betrokken partijen samenwerken.”
curacaoheritage.com


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.