Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Over een week wordt huidig directeur en president ad interim van de Centrale Bank CBCS, Alberto ‘Chos’ Romero, 60 jaar en dan moet hij conform de wet aftreden.

cbcs

Hoewel er nog geen officiële mededelingen over zijn gedaan, is het aannemelijk dat de nieuwe directeuren José Jardim en Leila Matroos-Lasten, niet later dan die dag aantreden.
Omdat er nog geen vervanger is voor president Emsley Tromp, zal vermoedelijk een van de dan nog kersverse directeuren voorlopig tevens optreden als nieuwe president ad interim van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.
Er zijn veel vragen, maar nog weinig antwoorden. Van de zijde van de huidige Raad van Bestuur (RvB), die momenteel enkel bestaat uit Romero, wordt verwezen naar de Raad van Commissarissen (RvC) waar Etienne Ys voorzitter van is. Ook minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën heeft over dit onderwerp nog geen formele mededelingen gedaan.
Ys bevestigt aan deze krant dat directeur/president ad interim Romero volgende week vrijdag 17 november aftreedt. Maar de RvC-voorzitter weet nog niet wanneer Jardim en Matroos-Lasten precies aan de slag gaan. ,,Er is nog geen datum, maar natuurlijk uiterlijk 17 november.” Op de vraag wie van hen zal optreden als president ad interim, laat Ys weten dat de RvC hier de komende week over beslist.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.