Wandelaars die langs Koredor wandelen of rennen zullen de penetrante stinkende lucht nabij Zakito snel ruiken.

chemischafvalOplettende vogelaars die bij de mangroven op zoek waren naar migrerende vogels troffen een groot stuk mangrovebos aan dat was afgestorven en een afvoerpijp en tevens een groot stuk met rozerood gekleurd water. Ook blijkt er een locatie te zijn waar stoffen lijken te worden gedumpt. Navraag bij de instanties leverde tot op heden geen resultaat op wat de oorzaak kan zijn geweest van het afsterven van de grote plek mangroven, en ook niet wat er precies wordt gedumpt op deze locatie. Een van de vogelaars die met het water in aanraking kwam omschreef een tintelend en jeukend gevoel te ervaren.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.