Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg/Willemstad - Voor de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en verscheidene andere eilanden in het Caribisch gebied is gisteren opnieuw een orkaanwaarschuwing afgegeven, meldt het Amerikaanse National Hurricane Center. Dit keer voor orkaan Maria.

hurricane center
Meteorologen verwachten dat Maria zware regenval zal veroorzaken. Dat levert het risico op aardverschuivingen op voor het gebied, dat onlangs al zwaar werd getroffen door orkaan Irma.
Ondertussen zijn het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) en het Openbaar Ministerie (OM) Sint Maarten voorbereid op het naderen van Maria. KPSM en het OM in Philipsburg waarschuwen de bevolking dat plunderingen, bedreigingen, vuurwapenbezit en andere misdrijven niet zullen worden getolereerd. ,,Verdachten worden direct aangehouden en in afwachting van verder onderzoek vastgehouden”, aldus een bekendmaking. ,,De politie en militairen van Defensie zullen hard optreden en een zerotolerancebeleid voeren.”
Afgelopen week is een aangehouden plunderaar in Philipsburg voorgeleid aan een rechter-commissaris. De komende week zal het OM de bewaring vorderen van de verdachte. Vrijdagnacht is wederom een verdachte aangehouden die zich niet aan de avondklok hield en die drie kogels en marihuana in zijn bezit had. Hem is 60 taakstraf aangeboden en deze heeft hij geaccepteerd. Hij zal 60 uur werkstraf, zonder betaling, verrichten. Een andere verdachte is aangehouden omdat hij zich niet aan de avondklok hield. Hem werd 40 uur werkstraf aangeboden en deze heeft hij geaccepteerd.
In totaal heeft het OM van Sint Maarten de afgelopen week twaalf verdachten een taakstraf aangeboden die door elk van hen is geaccepteerd.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.