Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op 7 september gaat de documentaire ‘5 di Mei 2013’ over de moord op politiek leider Helmin Wiels van Pueblo Soberano in de lokale bioscopen in première.

documoordDe film met Engelse ondertiteling wordt door de Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante geproduceerd.
,,Er is gekozen om de documentaire in het Engels te ondertitelen omdat wij de film ook internationaal willen promoten. En dat vanwege het verhaal van een politiek leider die vermoord wordt. De regie van de film is in handen van Ryan Navarro, een jonge talentvolle filmmaker die bekend is om zijn commercials en andere producties. Vier jaar lang is er aan deze productie gewerkt, alle betrokken personen komen aan het woord. Dat was niet altijd gemakkelijk omdat je bijvoorbeeld niet alleen de nabestaanden maar ook Elvis ‘Monster’ Kuwas aan het woord laat. In de film komen bijvoorbeeld de concubine en ook de moeder van Wiels’ kinderen aan het woord. In totaal hebben wij circa anderhalf gewerkt aan de rol van Kuwas in de film”, aldus directeur Lilo Sulvaran van de Vigilante tegenover deze krant.
,,Als krant wilden wij deze documentaire produceren om een historische moord vast te leggen. In de documentaire gaan wij heel diep in op wat er zich allemaal afspeelde op de dag van de moord. In ‘5 di Mei 2013’ zitten heel interessante aspecten maar daar kan ik nu niets over vertellen”, aldus Sulvaran. In een trailer die op Facebook is te zien, verklaart de zoon van de vermoorde leider dat Wiels zijn gezin voor het land heeft opgeofferd.
Vier jaar na de moord op Helmin Wiels is er nog geen uitsluitsel over de intellectuele daders ervan. In het onderzoek naar de intellectuele daders gelden de voormalig PS-minister van Justitie, Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, en de voormalige MFK-minister van Financiën, George Jamaloodin, als verdachten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.