Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Francesco Corallo is gisteren op de Sint Maartense luchthaven overgedragen aan de Italiaanse autoriteiten.

corallo

In Italië, het geboorteland van Corallo, zal de beruchte gokbaas nu terecht moeten staan voor belastingfraude, omkoping, witwassen en lidmaatschap van een criminele organisatie, zo meldt het Openbaar Ministerie.
Corallo (Catania, Italië, 1960) werd bij vertrek gisteren vergezeld door leden van Interpol Italië. Hij vertrok aan boord van een Air France-vlucht naar Parijs, Frankrijk met een verbinding naar Rome, Italië.
De uitlevering van Corallo werd op 30 december 2016 door de Italiaanse minister van Justitie verzocht en het gerecht van Sint Maarten wees het verzoek op 20 juni 2017 toe. Na meerdere malen onsuccesvol te hebben getracht de uitlevering aan te vechten, werd de uitlevering van Corallo op 4 augustus 2017 formeel, toen gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday zijn handtekening plaatste onder het besluit. Corallo zag vorige maand zelf al van het aanvechten van zijn uitlevering af. Reden hiervoor zou de erbarmelijke staat van het Sint Maartense cellencomplex zijn, waar Corallo al ruim een half jaar werd gehouden.
Corallo, eigenaar van de Atlantis Group, uitbater van casino’s op verschillende eilanden, wordt in Italië verdacht van onder andere belastingontduiking voor ruim 250 miljoen euro, lidmaatschap van een criminele organisatie en witwassen. De Italiaan verkreeg in 2000 de Nederlandse nationaliteit.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.