Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het personeel van overheids-nv Selikor heeft het werk gisteren neergelegd en de toegang tot de landfill bij Malpais geblokkeerd. De staking is door de vakbond BTG uitgeroepen en wordt door ambtenarenvakbond ABVO gesteund.

selikorDat heeft Kenneth Bremmer van de ABVO tegenover deze krant verklaard. De aanleiding voor de staking is de benoeming van voormannen bij Selikor. Van de drie voorgestelde kandidaten is er één die, ondanks het feit dat hij als beste bij de selectie scoorde, niet werd aangenomen, zo legde Bremer aan deze krant uit. ,,Deze persoon heeft in het verleden een waarschuwing van de directie gekregen en dan geldt er een waarschuwing en een proefperiode van 2 jaar. Die termijn verstrijkt in oktober van dit jaar”, aldus Bremer. 
,,Het heeft de leden gestoken dat de directie een persoon van buiten heeft aangenomen, terwijl er intern een kandidaat was. Nadat de bond BTG de druk op Selikor-directeur Wesley Kook opvoerde, heeft deze verklaard dat hij de bewuste persoon niet mag.”
In het overleg tussen de bond en de directeur heeft de vakbond met een staking gedreigd, zo legde Bremer uit. ,,De directeur antwoordde dat als de leden dat willen, zij Selikor in brand kunnen steken. Maar hij zou niet terugkomen op het besluit.” De leden denken dat de bewuste kandidaat niet is aangenomen omdat hij mondig is en actief binnen de vakbond.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.