Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het publiek heeft sinds gisteren weer vrij toegang tot de stranden in de omgeving van Boca Simon (Baoase). bocaliggendDat heeft het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) bevestigd.
Verantwoordelijk minister Suzanne Camelia-Römer (PNP) en Domeinbeheer zijn tot een tijdelijke oplossing gekomen die de Curaçaose gemeenschap vrij toegang tot de genoemde stranden verzekerd. ,,Hierbij is rekening gehouden met veiligheidsaspecten voor de buurtbewoners en ook de toeristen die bij Baoase verblijven”, aldus het ministerie. ,,Ondertussen zal Domeinbeheer in samenwerking met het ministerie van Justitie blijven werken aan een permanente oplossing.”
Vorige week hebben buurtbewoners aan de bel getrokken toen zij merkten dat er een barrière was geplaatst, waardoor toegang tot de publieke stranden in de genoemde omgeving werd verhinderd.
De minister wil de omgeving gaan ontwikkelen. Tijdens een bijeenkomst met de buurtbewoners hebben zij laten weten dat hierbij een plek moet komen waar jongeren hun artistieke talenten kunnen ontwikkelen. Volgens het ontwikkelingsplan van Camelia-Römer komt er bij Boca Simon een zone waar bezoekers iets kunnen eten of drinken en een ruimte waarin jongeren en volwassenen zich met kunst kunnen bezighouden. Het gebied krijgt een koredor, openbare toiletten en mogelijk een ruimte voor een ‘outdoor gym’.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.