Om de migratie vanuit Venezuela te monitoren, heeft Curaçao als maatregel getroffen dat barkjes alleen op gezette tijden kunnen binnenvaren. Curaçao en Aruba hebben, zo schrijft minister Bert Koenders (PvdA) van Buitenlandse Zaken in een nieuwe brief aan de Tweede Kamer, op basis van hun autonome bevoegdheden maatregelen genomen om de migratie van Venezolanen te reguleren. Zo zijn de controles bij het inreizen door Venezolanen aangescherpt en worden ook in de havens verscherpte controles uitgevoerd door de immigratie- en douanediensten. 

barkjes


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.