Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Partijen bij de Centrale Bank - een deel van de Raad van Commissarissen (RvC) en de Raad van Bestuur (RvB/directie) - zitten nog steeds met elkaar om de tafel.

In verband met volle agenda’s wordt het gesprek maandag voortgezet. Dit in tegenstelling tot berichten op internet en in sociale media, waarin wordt beweerd dat partijen niet meer praten.
Zo verneemt deze krant. Gisteren, woensdag, was de derde dag achtereen dat er met elkaar werd gesproken. Dat was gisteren met de rechter erbij. Maandag diende een kort geding, aangespannen door de ‘rechtspersoon CBCS’, namens twee van de vier commissarissen, namelijk Renny Maduro (voorzitter) en Tom Kok, tegen de drie directieleden.
Doel: om af te dwingen dat het pas opgestarte integriteitsonderzoek door Triforensic uit België bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wordt voortgezet. De CBCS-president had dat laten stopzetten omdat er geen rechtsgeldig besluit van de RvC voor het onderzoek zou zijn, zo stellen de andere twee commissarissen. Ook is er geen duidelijkheid over de reikwijdte van het onderzoek.
Rechter Peter van Schendel gaf direct al aan dat een eventueel vonnis weleens nadelig zou kunnen uitpakken en drong aan op een gesprek. Zonder advocaten. Eigenlijk is de afgelopen drie dagen telkens zonder de raadslieden gepraat.
Het feit dat er een vervolg komt maandag, althans dat is de bedoeling, kan er op duiden dat er een kans is op een opening. Bij de gesprekken zijn behalve president Tromp namens de RvB, ook Maduro, Kok en Robert Pietersz namens de RvC betrokken om het eens te worden over het onderzoek en onder welke voorwaarden dit kan plaatsvinden. De zittingstermijn van RvC-voorzitter Maduro eindigt overigens begin volgende week.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.