Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Horecaondernemers in het Pietermaai District zitten met de handen in het haar, nadat zij een verbod hebben gekregen voor het brengen van livemuziek.

Volgens eigenaar van Mundo Bizarro, Wim Boereveen, geldt dit verbod behalve voor zijn zaak ook voor Bar 27, Miles Jazz Café, Restaurant Ginger, Bistro Pietermaai, Barbecuerestaurant Happy en La Cantina del Patron. pietermaai
Vorige week vrijdag zou de Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling samen met een agent bij de zaken in Pietermaai zijn binnengevallen om de vergunningen voor livemuziek te controleren. ,,Ik heb een restaurant A-vergunning en een café-vergunning en hierin staat dat wij muziek mogen spelen. Maar de agent die over de vloer kwam, interpreteerde dat anders en verbood ons nog langer livemuziek te maken”, aldus Boereveen.
In artikel 2 van de vergunning, die de ondernemer desgevraagd aan deze krant heeft toegestuurd, staat letterlijk dat deze toestemming verleent ‘om in de vergunningslokaliteit voornoemd muziek te maken of te laten maken door middel van een (stereo) muziekinstallatie of van plaatselijke muziekgezelschappen, vertoningen of andere verrichtingen ten vermake van het publiek te maken, te geven of toe te laten, alsmede gelegenheid tot dansen te geven of dansen toe te laten met dien verstande dat deze toestemming niet omvat het optreden van buitenlandse artiesten’.
De hoofdagent zou hebben gezegd dat met ‘plaatselijke muziekgezelschappen’ een dj wordt bedoeld, dat er een aparte vergunning nodig is voor livemuziek en dat deze alleen wordt toegekend aan zaken die afgesloten zijn met ramen en deuren en die voorzien zijn van airco. ,,Ik ben natuurlijk niet helemaal gek”, reageert Boereveen fel, die vindt dat het besluit aanvoelt het aanvoelt als ‘pesterij’.
Afgelopen week is de eigenaar van Mundo Bizarro met zijn papieren langs het kantoor van MEO gegaan om om duidelijkheid te vragen. ,,De medewerkers daar zeggen dat ik wel livemuziek mag maken. Daarom had ik donderdag gewoon alles opgebouwd voor de wekelijkse salsasessie. Maar dat heb ik van de hoofdagent moeten afblazen, omdat ik volgens hem riskeerde dat de volledige vergunning voor mijn zaak zou worden ingetrokken”, aldus Boereveen.
De ondernemers van de verschillende horecagelegenheden zijn van plan om samen tegen het besluit in te gaan en hebben vorige week om tafel gezeten met een advocaat om te bekijken welke juridische stappen zij kunnen ondernemen. ,,Bar 27 en Barbecuerestaurant Happy gaan eraan kapot als ze geen livemuziek meer mogen brengen. Maar het heeft op de hele straat een enorme invloed. Die muziek is het succes van Pietermaai”, aldus Boereveen.
Het ministerie van Economische Ontwikkeling was nog niet bereikbaar voor commentaar.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.