Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao heeft gisteravond met 2-1 de finale van de Caribbean Cup gewonnen.

F00Curacao Champs

Bondscoach Remko Bicentini begon de wedstrijd met de in de laatste wedstrijden beproefde opstelling, met als enige verandering Dustley Mulder in de basis als aanvallende middenvelder. In die opstelling had Curaçao de halve finale in de tweede helft beslist. Het Curaçaose team begon fris en aanvallend aan de wedstrijd en Elson ‘Sontje’ Hooi scoorde al in de tiende minuut de 1-0 voor Curaçao. Curaçao bleef aanvallend spelen en hield tegelijkertijd het hoofd koel. Halverwege de tweede helft begon Jamaica steeds meer aan te dringen, waardoor Curaçao in de open wedstrijd ook kon blijven aanvallen. In de 75e minuut wisselde Bicentini Jarchinio Antonia voor Gino van Kessel. Geen gelukkige keus, want Van Kessel veroorzaakte een vrije schop in de 80e minuut die Jamaica verzilverde: 1-1. In de hervatting scoorde Hooi op aangeven van Van Kessel meteen de 2-1 voor Curaçao. Ook in de eindfase bleef Curaçao de wedstrijd beheersen en om 21.30 uur barstte op Curaçao het vuurwerk los met deze historische overwinning.

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw