Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is volgens de Raad voor de Rechtshandhaving (RvR) tot nu toe onvoldoende besef van de gevolgen van de verkeersonveiligheid op Curaçao en de problematiek wordt dan ook nog onvoldoende geredresseerd.

verkeerwet ,,De verkeersonveiligheid wordt veroorzaakt door onveilig gedrag en onveilige voertuigen die in slechte staat van onderhoud zijn. Noodzakelijke wetgeving, alhoewel reeds in concept beschikbaar, wordt niet geformaliseerd”, zo staat in de laatste publicatie ‘De staat van de rechtshandhaving’. Om deze reden heeft de Raad voor 2017, gezien de urgentie en noodzaak aan verhoging van de verkeersveiligheid, in zijn jaarplan 2017 een onderzoek naar de verkeerscontrole opgenomen.
Het rapport gaat ook nog in op inbraken en diefstal die grote impact hebben op de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel. ,,De introductie van camerabeelden en beveiligingsmaatregelen in bedrijven en rond particuliere vermogensbestanddelen (woningen en auto’s) moeten het risico op inbraken en diefstallen verminderen”, aldus de rapportage.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.