Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Deze luchtfoto van Curaçao Ports Authority (CPA) geeft de voortgang van de constructie van de tweede megapier in Otrobanda, Willemstad goed weer.

megapier

Het werk wordt gedaan door Nederlandse bouwconcern BAM. De pier komt aan de westkant van de Sint Annabaai naast de bestaande Ernest ‘Jackie’ Voges-pier te liggen.
De tweede pier zal gebruikt worden voor het afmeren van cruiseschepen, vrachtschepen, tankers en andere vaartuigen. Het werk omvat de aanleg van een bijna tweehonderd meter lange afmeersteiger, een 75 meter lange aanloopsteiger, vier afmeervoorzieningen en landaanwinning met kustbescherming.
BAM zal ook de bestaande megapier renoveren. De aanleg van de tweede megapier is onderdeel van de totale ontwikkeling die CPA realiseert onder het Rif Seaport Curaçao Masterplan en is van belang voor de verdere groei van het cruisetoerisme naar Curaçao. Totaal investeringsbedrag is 76 miljoen gulden, waarvan voor 58 miljoen met financiering van het pensioenfonds APC.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.