Al het nieuws

Zowel aan de noordzijde als de zuidzijde van het eiland zijn de afgelopen dagen grote bruine vlekken te zien in de zee. Dit is sargassum, een bruinwier dat van nature voorkomt in het Caribisch gebied maar sinds enige tijd periodiek exponentieel toeneemt. In 2015 was er een enorme toestroom van het wier in het Caribisch gebied wat voor problemen zorgde bij havens en stranden en binnenbaaien bedekte met een ondraaglijke stank als gevolg. Boka Ascencion is ondertussen bijna helemaal volgestroomd met het wier en er begint een penetrante geur van rottend organisch materiaal te hangen in de omgeving.

sargassumvelden


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.