Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca vliegt dagelijks tussen Curaçao en Bogota en houdt het hier vooralsnog bij. Luchthavenexploitant Curaçao Airport Partners (CAP), een particuliere onderneming, geeft desgevraagd aan ‘geen informatie te hebben over ontwikkelingen of uitbreiding bij Avianca met betrekking tot de route Curaçao’.


aviancaAldus woordvoerder Diana Martis in reactie op vragen van het Antilliaans Dagblad hierover naar aanleiding van de bekendmaking onlangs dat Avianca de frequentie van en naar Aruba optrekt van eveneens zeven per week naar elf.
Behalve Bogota zijn er vooralsnog geen andere bestemmingen die Avianca vanuit Curaçao rechtstreeks aanvliegt. Alle connecties naar overige bestemmingen vinden plaats vanuit de hub Bogota; zowel verder richting Zuid-Amerika als richting Noord-Amerika en Europa.
De bezetting op de vluchten tussen Hato/Curaçao-El Dorado/Bogota is zeer goed. Woordvoerder Martis: ,,Namens CAP kan ik aangeven dat de vluchten vol vertrekken en vol aankomen.” Avianca vliegt op de route naar Curaçao met moderne vliegtuigen van het type Airbus. Afhankelijk van de dag en de hoeveelheid passagiers, met een 318 (100 stoelen), 319 (120 stoelen) en 320 (150 stoelen).
Tussen Colombia en Curaçao zijn er naast Avianca momenteel geen andere luchtvaartmaatschappijen actief. Tot eind vorig jaar verzorgde de Curaçaose vliegonderneming Insel Air zowel vluchten naar Medellín (vanaf Hato) als naar Cali (vanaf Reina Beatrix). Dit ‘gat’ is sindsdien nog niet opgevuld. CAP is in elk geval niet op de hoogte van mogelijke expansie door Avianca. ,,Ook niet als het gaat om andere airlines of nieuwe mogelijkheden”, aldus de woordvoerder.
Een tijdlang was er sprake van dat VivaColombia mogelijk een vluchtfrequentie zou opstarten, maar daar is niets meer van vernomen. Momenteel heeft Avianca dus een lucratief monopolie op de route. In piektijden, zoals met vakantie, kunnen de ticketprijzen daarom soms flink oplopen.
Met Synergy Aerospace, grootaandeelhouders van Avianca, zijn al enige tijd besprekingen gaande over een strategisch partnerschip met Insel Air. Hiertoe is een Letter of Intent (LoI) getekend en een Heads of Agreement (HoA) opgesteld. Dit laatste is naar verluidt in elk geval ondertekend door Curaçaose zijde; het is onbekend of de HoA ook is getekend door Synergy Aerospace.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.