Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) gaat dit jaar toch niet door. Dat hebben Fundashon Bon Intenshon (FBI) en Mojo Concerts ‘met pijn in het hart’ moeten besluiten. Net als bij de eerdere beslissing eind vorig jaar is het ontbreken van hoofdacts de reden voor het afgelasten van het populaire festival. Voor 2018 staat het grootste muziekevenement nog steeds gepland.
Het CNSJF stond gepland voor september. Na de zevende editie vorig jaar liet de organisatie weten dat het steeds moeilijker wordt een volwaardig programma samen te stellen in die periode van het jaar. Toenmalig minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling zette zich in voor het doorgaan van het festival. Dat leek te lukken in samenwerking met een aantal stakeholders. In december werd aangekondigd dat de achtste editie toch in september 2017 zou worden gehouden. Er werd zelfs een garantie gegeven tot 2022. Er werden bijdragen verkregen van Curaçao Tourism Development Foundation (CTDF), Curaçao Airport Holding en investeringsagentschap Cinex.
,,De organisatie heeft sindsdien achter de schermen alles op alles gezet, maar helaas zonder het gewenste resultaat. Na een hernieuwde poging om een volwaardig programma voor elkaar te krijgen, waarbij kosten noch moeite zijn gespaard, bleken er uiteindelijk geen hoofdacts beschikbaar in het festivalweekend”, aldus FBI.
Fundashon Bon Intenshon streeft naar een langetermijnvisie van entertainment op internationaal topniveau op Curaçao. ,,Binnen dit kader is het onvermijdelijk dat er, ingeval van een beperkt aanbod van acts, gekozen wordt voor afstel van het festival. Het imago van het evenement dient zowel voor het land Curaçao als daarbuiten gewaarborgd te blijven.”
Bij de beslissing om het CNSJF af te gelasten speelt ook mee dat er gemeenschapsgeld mee is gemoeid. Hoeveel geld dat is, is nooit bekendgemaakt, maar de toeristische organisaties hechten veel waarde aan het festival. FBI en Mojo richten zich nu vol op 2018.
Uit onderzoek is gebleken dat het evenement een positieve invloed heeft op het toerisme en op de naam van Curaçao in het buitenland. Onderzoeker Robertico ‘Tico’ Croes riep enkele jaren geleden de overheid al op om meer bij te dragen aan het festival, dat in de eerste vijf jaar al 75 miljoen dollar bijdroeg aan de economie.

kravits


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.