Al het nieuws

Van onze correspondent
Den Haag - De Koninkrijksregering buigt zich vrijdag in een ingelaste Rijksministerraad over het voorstel van gouverneur Lucille George-Wout het Landsbesluit tot uitstel van de Curaçaose verkiezingen te vernietigen.

binnenhofrmr
Aangenomen mag worden dat de RMR het standpunt van de gouverneur volledig onderschrijft, ook al omdat George-Wout in haar hoedanigheid van koninkrijksorgaan ongetwijfeld ‘Den Haag’ heeft geraadpleegd alvorens te beslissen het omstreden Landsbesluit voor vernietiging voor te dragen.
Bovendien heeft de Koninkrijksregering zich twee weken geleden in reactie op het verzoek van het ‘Blok van 12’ om een gesprek ook al duidelijk uitgesproken dat het uitschrijven van de verkiezingen conform alle nationale, internationale en Koninkrijkswet- en regelgeving is geschied. Dat standpunt zal de RMR nog altijd huldigen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.