Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De leden van het Hoofdstembureau moeten vandaag in de vergadering met minister Norberto Ribeiro (KdNT) van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) de bewindsman als bevoegd gezag erkennen en daarmee gehoor geven aan zijn instructie om alle voorbereidingen voor de verkiezingen van 28 april te staken.


Confrontatie BPD en KSEAls dat niet gebeurt, dan kan dat volgens Ribeiro opgevat worden als werkweigering en is het tijd dat zij iets anders gaan doen. Dat laat Ribeiro in gesprek met deze krant weten.
Gisteravond verklaarde Charles Do Rego, lid van het Hoofdstembureau, aan deze krant dat hij uit betrouwbare bron heeft vernomen dat de leden ontslagen zullen worden. Voorzitter Randolph ‘Pacheco’ Römer verklaarde gisteren, na afloop van de vergadering met Ribeiro en de Raad van Ministers, dat het Hoofdstembureau gewoon doorgaat met de voorbereidingen voor de verkiezingen. Hij liet weten dat de activiteiten pas staken als er een getekend Landsbesluit is op grond waarvan het huidige Landsbesluit over de verkiezingen ongeldig wordt verklaard.
Ribeiro denkt daar anders over: ,,Ik ben het bevoegde gezag in deze. Ik heb autoriteit over het Hoofdstembureau. Als het Hoofdstembureau wil, moeten ze doorgaan met het organiseren van verkiezingen, maar dan niet van deze.” Volgens de bewindsman kloppen de argumenten van Römer niet. ,,Römer is geen jurist. Het argument dat er een getekend Landsbesluit moet zijn om de voorbereidingen voor de verkiezingen te staken, is ingegeven door financiers van de oppositie in de Staten.” De minister verklaarde er alles aan te doen om het respect in de rechtsorde te handhaven. ,,Het bevoegde gezag moet gerespecteerd worden. Anders ontstaat er chaos. Als het Hoofdstembureau het gezag van de minister niet accepteert, dan kan ik de Kieswet net zo goed door de papierversnipperaar halen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.